MedWatch

Udbud af HPV-vaccine har kun en mulig vinder

Kun én vaccine opfylder kravene i udbuddet af HPV-vaccine til det danske børnevaccinationsprogram.

Gardasil-9 fra MSD er den eneste mulige vinder af det aktuelle udbud af levering af HPV-vacciner til det danske børnevaccinationsprogram de kommende fire år.

Det skriver Dagens Pharma.

Afsnitsleder for vaccineindkøb Birgit Neale fra Statens Serum Instituts forsyningsafdeling bekræfter, at udbuddet er udformet, så kun én af de aktuelt tre vacciner på markedet lever op til kravene.

»Det er korrekt, at udbudsspecifikationerne er udformet, så kun ét produkt kan byde ind. Men det udelukker ikke, at andre leverandører – f.eks. parallelimportører – kan byde ind,« siger Birgit Neale til Dagens Pharma.

Statens Serum Institut har i udbudsmaterialet lagt vægt på, at den kommende vaccine til vaccinationsprogrammet skal beskytte mod Human Papillomavirus type 16, 18, 31, 33, 45, 52 og 58. Dette krav opfylder kun Gardasil-9.

De øvrige vacciner på markedet - Gardasil fra MSD og det nuværende valg, Cervarix fra GSK - beskytter kun mod virustyperne 16 og 18.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier