MedWatch

Danske privathospitaler får politisk rygstød

En ny aftale mellem Danske Regioner og privathospitalerne vil sende endnu flere patienter mod de private aktører. Hos privathospitalerne håber man, at det kan blive til ”titusinder” af nye patienter.

Endnu flere patienter er på vej over til de danske privathospitaler. Det står klart efter Danske Regioner og Sundhed Danmark, privathospitalernes organisation, har indgået en ny aftale. Ifølge Berlingske vil gruppen af danskere, der bliver behandlet på et privathospital nærme sig 150.000 personer om året.

Den nye aftale åbner op for, at patienter, der lider af astma, høfeber og mavesmerter, kan komme på privathospital. Især på allergiområdet er der lange ventetider i det offentlige, men fra 1. september er der nu mulighed for udredning i det private.

Antallet af patienter på de private hospitaler har været stigende de seneste år, og hos privathospitalerne er forhåbningen, at den nye aftale kan sende ”titusinder” nye patienter over til dem.

”Vi kan jo se, at der er meget lange ventelister på disse områder, og at ventetiderne nogle steder opgives i år. Så potentielt er det rigtigt mange patienter, der kan blive sendt over til privathospitalerne, hvis de offentlige sygehusafdelinger ellers vælger at formidle aftalen aktivt,” siger Jesper Danneris Luthman, branchedirektør i Sundhed Danmark, til Berlingske.

Professor i sundhedsøkonomi og -politik Kjeld Møller Pedersen pointerer over for avisen, at det er en interessant udvikling, at det nu lader til en mere rutinemæssig brug af privathospitalerne, hvor de tidligere primært har haft en stødpudefunktion.

Svenskere fortsætter erobring af danske privathospitaler

Udskilningsløbet er skudt i gang: Privathospitaler må slå pjalterne sammen i jagten på holdbar profit

Aleris-Hamlet udvider igen

Rekordmange patienter sendes til privathospitaler

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier