Koncernledelsen og sygehusdirektionerne i Region Syddanmark besluttede på et møde tirsdag, at læger og andet personale fremover ikke skal være afhængig af medicinalindustriens økonomiske støtte til at gennemføre efteruddannelse i form af blandt andet kongresrejser.

Det skriver regionens i en pressemeddelelse.

Fremover er det således de enkelte sygehuse, der skal finansiere de ansattes efteruddannelse.

Derved kan læger fra Region Syddanmark fortsat deltage i Medicinrådets arbejde, selvom rådet tidligere på året strammede sine habilitetsregler, sådan at industrifinansierede rejser ikke længere var foreneligt med at deltage i Medicinrådets faglige udvalg.

"Vores læger skal selvfølgelig have mulighed for at efteruddanne sig ved at deltage i lægekongresser. Men vi vil også gerne have, at de deltager i Medicinrådets arbejde. For at der ikke skal herske nogen tvivl om lægernes uvildighed, synes jeg, at det er en god løsning at lade sygehusene selv stå for finansieringen af lægers og andre ansattes efteruddannelse," siger koncerndirektør Jane Kraglund i en pressemeddelelse.

Regionen går nu i gang med at formulere retningslinjer for hvilke typer af efteruddannelse, de syddanske sygehuse fremover selv skal finansiere. Regionen vurderer, at de ekstra udgifter kan klares inden for sygehusenes nuværende budgetter.

  Medicinrådet har strengere habilitetskrav end EMA og NICE

  Derfor har Medicinrådet indført stramme habilitetskrav  

  Læger: Medicinrådet truet af sammenbrud  

  Reumatologer forlader Medicinrådets fagudvalg i protest