MedWatch

Patienter blinde efter stamcellebehandling

Tre amerikanske kvinder er blevet blinde efter de betalte for en stamcellebehandling, som flere af dem troede var et led i et officielt klinisk kontrolleret forsøg.

Amerikanske forskere er nu gået ud med en offentlig advarsel efter tre kvinder er blevet blinde på grund af en stamcellebehandling. Mindst to af dem troede, at de deltog i et offentlig registreret klinisk forsøg.

Det skriver blandt andre Reuters.

”Patienterne betalte for en procedure, som aldrig er blevet undersøgt i et klinisk forsøg, som manglede tilstrækkelige sikkerhedsdata, og som blev udført i begge øjne på samme dag. Eksperimentelle injektioner, der udføres i begge øjne på samme tid er både atypiske og usikre,” siger Ajay Kuriyan, ass. Professor i oftalmologi ved University of Rochester Medical Center i New York til Reuters.

Kvinderne der var mellem 72 og 88 år var begyndt at miste deres syn på grund af aldersrelateret makula degeneration. Det kaldes også ”den gule plet” og er det knappehålshoved store område på nethinden, hvor læsesynet sidder, hvor sansecellerne dør med alderen.

Kvinderne blev behandlet på en klinik i Florida, som havde annonceret et studie i forhold til sygdommen i den regeringskontrollerede database clinicaltrials.gov, som indeholder en liste over pågående kliniske forsøg.

Behandlingen foregik ved, at kvinderne betalte selskabet 5.000 dollars – cirka 35.000 kr. – for at få fjernet noget fedt fra deres krop og derefter sprøjtet ekstraherede celler og blodplasma fra fedtet ind i hvert øje. Det resulterede i ødelagte nethinder hos kvinderne.

Mindst to af de tre kvinder har ifølge Reuters sagsøgt virksomheden og efterfølgende indgået forlig.

Historien om de tre kvinder har været beskrevet i New England Journal of Medicine.

Opstartsfirma satser på stamcellebehandling til diabetes

J&J satser på stamceller til diabeteskur

45 mio. kr. til stamcellebehandling

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier