MedWatch

København bejler til Skåne i kampen om EMA

Københavns overborgmester vil have Skåne med i kampen om at få den europæiske lægemiddelsmyndighed til Danmark, selvom Sverige officielt kæmper for at få den til Stockholm. Tilnærmelserne får tvetydige tilkendegivelser med på vejen.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil have, at hele Greater Copenhagen-regionen i fællesskab skal forsøge at få den europæiske lægemiddelsmyndghed EMA til hovedstaden, skriver News Øresund.

"Sverige vil have den til Stockholm, men jeg regner , at vi holder sammen i Greater Copenhagen-regionen," sagde Frank Jensen i en tale ved konferencen Real Estate Øresund i Malmø ifølge News Øresund.

Han påpegede, at Danmark i sin tid gik ind for, at forskningsanlægget ESS blev placeret i universitetsbyen Lund mellem Malmø og Helsingborg.

Københavns overborgmester har tidligere fået støtte fra Region Skåne og Helsingborg, der dog helst ser et dansk-svensk bud. Talskvinde for byrådet i Malmø, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), er mere forsigtig i sine udtalelser og mener, at en placering i Stockholm vil komme hele Sverige til gavn.

Regeringen vil sikre sig EMA i år med Rebiens hjælp

Bred begejstring over regeringens EMA-udmelding

Dansk EU-skepsis kan spænde ben for EMA-planer

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier