MedWatch

København bejler til Skåne i kampen om EMA

Københavns overborgmester vil have Skåne med i kampen om at få den europæiske lægemiddelsmyndighed til Danmark, selvom Sverige officielt kæmper for at få den til Stockholm. Tilnærmelserne får tvetydige tilkendegivelser med på vejen.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil have, at hele Greater Copenhagen-regionen i fællesskab skal forsøge at få den europæiske lægemiddelsmyndghed EMA til hovedstaden, skriver News Øresund.

"Sverige vil have den til Stockholm, men jeg regner , at vi holder sammen i Greater Copenhagen-regionen," sagde Frank Jensen i en tale ved konferencen Real Estate Øresund i Malmø ifølge News Øresund.

Han påpegede, at Danmark i sin tid gik ind for, at forskningsanlægget ESS blev placeret i universitetsbyen Lund mellem Malmø og Helsingborg.

Københavns overborgmester har tidligere fået støtte fra Region Skåne og Helsingborg, der dog helst ser et dansk-svensk bud. Talskvinde for byrådet i Malmø, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), er mere forsigtig i sine udtalelser og mener, at en placering i Stockholm vil komme hele Sverige til gavn.

Regeringen vil sikre sig EMA i år med Rebiens hjælp

Bred begejstring over regeringens EMA-udmelding

Dansk EU-skepsis kan spænde ben for EMA-planer

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier