Flere af de 16 nye supersygehusbyggerier har problemer med økonomien og kæmper for at blive færdige til tiden, skriver Berlingske i dag.

Endnu ét byggeri, nemlig det store Nordfløjs-byggeri på Rigshospitalet er kommet på en liste hos Sundhedsministeriet, over byggerier, der skal føres et skærpet tilsyn med. Listen tæller også det nye universitetshospital i Aarhus, Gødstrup-byggeriet ved Herning og det nye psykiatrisygehus i Slagelse, oplyser Sundhedsministeriet til avisen.

Skiftende regeringer har gjort det helt klart, at der ikke kommer flere penge til byggerierne, og det kan komme til at gå ud over patienterne i sidste ende, fordi de økonomiske problemer ofte får regionerne til at vælge at skære ned på projekterne for at holde budgetterne.

”Man har taget seler og livrem på for at sikre, at man ikke kommer til at stå med 16 byggeskandaler. Spørgsmålet er så, om man vil få meget ringere projekter end oprindeligt planlagt. Altså om det skal være en porsche-standard eller en god solid Skoda-standard,” siger professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen.

400 mio kr barberet af overprisen for supersygehus

Totalrådgiver får ekstra tid til at forklare budgetoverskridelse ved Nyt OUH  

Region Syd kræver svar på massiv budgetoverskridelse ved Nyt OUH