Otte diabetespatienter, der deltog i et forsøg med sårbehandling via telemedicin udført af Odense Universitetshospital, er døde i forsøgsperioden, mens der kun var tale om ét dødsfald i en kontrolgruppe. Det skriver Ingeniøren.

Baggrunden er ifølge fagbladet den plan, sundhedsmyndighederne har sat i værk over hele landet, hvor diabetespatienter med sår på ben og fødder kan behandles hjemme frem for jævnligt at skulle til læge eller på hospitalet. Selve effekten af telemedicinen var ikke blevet videnskabeligt undersøgt, inden planen blev sat i værk, og en lille gruppe forskere fra Odense Universitetshospital (OUH) besluttede sig derfor for at starte et forskningsprojekt med 374 patienter delt op i to grupper.

Ifølge Johnny Frøkjær, overlæge ved den fod- og ankelkirurgiske sektor på Odense Universitetshospital, der var vejleder på ph. d.-projektet, kan man dog hverken fastslå eller udelukke, at overdødeligheden skyldes telemedicinen. Ikke desto mindre er overdødeligheden statistisk højsignifikant.

  Millioner til telepsykiatrisk projekt

  Den nationale udrulning af telemedicin lader vente på sig

  Nordjysk telemedicin-succes skal rulles ud i hele landet