Forskningsmidler fra industrien og fra fonde skal fremover være med til at lukke hullerne i Region Hovedstadens budget. For ifølge Dagens Pharma betyder nye regler indført ved årsskiftet, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

Det var reglerne, men i et notat fra regionen står der ifølge Dagens Pharma, at pengene ikke kun skal gå til faste omkostningerne relateret til forskningen.

"Indførelse af betaling til overhead bidrager til at løse regionens samlede budgetudfordring fra 2016, hvor der skal prioriteres midler til ny medicin og behandling. Overheadbetaling aflaster således øvrige budgetområder for hospitalernes aktiviteter."

Formand for forskningsudvalget på Rigshospitalet, Bo Feldt-Rasmussen, er ifølge Dagens Pharma forstående overfor budgetsituationen, men er overrasket over den fastsatte procentsats og har ikke forståelse for, at de 15 pct. af forskningsbevillinger, skal bruges til at finansiere patientbehandling.

  Hjertelæge skal af med millioner for svindel i stor stil, men slipper for fængsel

  MSD afviser tiltalt hjertelæges forklaring

  Rod i økonomistyringen på Riget

  Rigshospitalet har brugt tocifret millionbeløb på øget kontrol

  Slut med at trylle driftsmidler om til forskningsmidler på hospitaler

  ”På sigt betyder skandalerne intet”