MedWatch

Huller i regionsbudget skal lukkes med forskningsmidler

Nye regler betyder, at der fremover ryger en andel til at lukke budgethullerne, når en forsker i Region Hovedstaden modtager forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde.

Forskningsmidler fra industrien og fra fonde skal fremover være med til at lukke hullerne i Region Hovedstadens budget. For ifølge Dagens Pharma betyder nye regler indført ved årsskiftet, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

Det var reglerne, men i et notat fra regionen står der ifølge Dagens Pharma, at pengene ikke kun skal gå til faste omkostningerne relateret til forskningen.

"Indførelse af betaling til overhead bidrager til at løse regionens samlede budgetudfordring fra 2016, hvor der skal prioriteres midler til ny medicin og behandling. Overheadbetaling aflaster således øvrige budgetområder for hospitalernes aktiviteter."

Formand for forskningsudvalget på Rigshospitalet, Bo Feldt-Rasmussen, er ifølge Dagens Pharma forstående overfor budgetsituationen, men er overrasket over den fastsatte procentsats og har ikke forståelse for, at de 15 pct. af forskningsbevillinger, skal bruges til at finansiere patientbehandling.

Hjertelæge skal af med millioner for svindel i stor stil, men slipper for fængsel

MSD afviser tiltalt hjertelæges forklaring

Rod i økonomistyringen på Riget

Rigshospitalet har brugt tocifret millionbeløb på øget kontrol

Slut med at trylle driftsmidler om til forskningsmidler på hospitaler

”På sigt betyder skandalerne intet”

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier