MedWatch

Matas leverer lille vækst på top- og bundlinjen

Materialistkæden Matas' har haft en lille fremgang på både top- og bundlinjen i tredje kvartal, hvor der dog ikke er de store udsving i resultaterne.

Matas kom ud af tredje kvartal, der dækker over oktober-december 2015, med en driftsindtjening, EBITA, på 228,2 mio. kr., hvilket var bare 600.000 kr. højere end i samme periode året før.

Resultaterne kom i mål på baggrund af en omsætning på 1051,5 mio. kr. - en vækst på 1 pct. i forhold til samme periode året før. Ser man på det direkte sammenlignelige salg, var væksten på 1,5 pct. i tredje kvartal.

Disse tal var allerede kendte, da materialistkæden i starten af januar kom med en salgsopdatering oven på julehandlen, men selskabet fremhæver i regnskabet, at der særligt har været et godt salg inden for skønhedsprodukter og helse.

"Vi hilser den højere vækst, set i forhold til årets foregående kvartaler, velkommen og er tilfredse med vores eksekvering i det vigtige julekvartal. Især selektive skønhedsprodukter og helseområdet har i lighed med de foregående kvartaler udvist en positiv udvikling," siger Terje List, administrerende direktør i Matas, i regnskabet.

Overskuddet før skat endte på 199,3 mio. kr. mod 195,8 mio. kr. i tredje kvartal året før. Efter skat endte bundlinjen på 152,9 mio. kr. mod 143,9 mio. kr. i det tilsvarende kvartal i 2014/15.

Regnskabet har ikke givet anledning til at justere de finansielle forventninger til hele året. Matas regner fortsat med en omsætning på 3,45 mia. kr. på og et EBITA-margin på omkring 17 pct. Efter året første ni måneder er væksten på 2661,2 mio. kr., mens driftsmarginen er på 18,4 pct.

Matas leverer faldende omsætning, men større nettooverskud

Matas-CEO: Vi skal råbe højere i andet halvår

Matas nedjusterer efter foreløbige salgsdata for andet kvartal

Matas-CEO: Har ikke lagt drømmen om medicin på hylden

Matas-CEO: Fastholder vækstforventning trods skuffende kvartal

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier