MedWatch

Danske Regioner: Medicinråd skal erstatte KRIS og RADS

Danske Regioner er klar med en model for en ny medicinorganisation, der minder om den tyske prioriteringsmodel. I stedet for KRIS og RADS skal man have et nyt Medicinråd, der skal kunne inddrage pris i prioriteringen.

En ny medicinorganisation kan være på trapperne i Danmark. I hvert fald hvis det står til Danske Regioner, som er klar til at fremlægge en ny prioriteringsmodel, der skal erstatte KRIS og RADS. Det skriver Dagens Pharma.

Ifølge et notat fra Danske Regioner ønsker man et Medicinråd, der minder om den tyske prioriteringsmodel, hvor det også skal være muligt at inddrage prisen i vurderingen af, hvilke lægemidler som skal tages i brug.

"Men til forskel fra KRIS og RADS vil den nye organisation give mulighed for at inddrage lægemiddelomkostninger i den endelige beslutning om, hvorvidt nye lægemidler skal anbefales," lyder oplægget i det notat, der er sendt til Danske Regioners bestyrelsesmedlemmer.

Ifølge Dagens Pharma skal bestyrelsesmedlemmerne torsdag den 4. februar tage stilling til den nye model, og det forventes, at regionerne vil fremlægge modellen på et pressemøde fredag.

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier