MedWatch

Danske Regioner: Medicinråd skal erstatte KRIS og RADS

Danske Regioner er klar med en model for en ny medicinorganisation, der minder om den tyske prioriteringsmodel. I stedet for KRIS og RADS skal man have et nyt Medicinråd, der skal kunne inddrage pris i prioriteringen.

En ny medicinorganisation kan være på trapperne i Danmark. I hvert fald hvis det står til Danske Regioner, som er klar til at fremlægge en ny prioriteringsmodel, der skal erstatte KRIS og RADS. Det skriver Dagens Pharma.

Ifølge et notat fra Danske Regioner ønsker man et Medicinråd, der minder om den tyske prioriteringsmodel, hvor det også skal være muligt at inddrage prisen i vurderingen af, hvilke lægemidler som skal tages i brug.

"Men til forskel fra KRIS og RADS vil den nye organisation give mulighed for at inddrage lægemiddelomkostninger i den endelige beslutning om, hvorvidt nye lægemidler skal anbefales," lyder oplægget i det notat, der er sendt til Danske Regioners bestyrelsesmedlemmer.

Ifølge Dagens Pharma skal bestyrelsesmedlemmerne torsdag den 4. februar tage stilling til den nye model, og det forventes, at regionerne vil fremlægge modellen på et pressemøde fredag.

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier