MedWatch

Danske Regioner sætter fokus på medicinpriser

Medicinpriserne er på dagsordenen på fredag hos Danske Regioner, men der bliver ikke tale om at oprette et egentligt prioriteringsinstitut, siger Bent Hansen

Danske Regioner drøfter på sit bestyrelsesmøde fredag 5. februar, hvordan hospitaler og andre dele af sundhedssystemet klarer de stadig stigende udgifter til ny medicin. Men bestyrelsen vil ikke oprette et nyt institut, som skal prioritere medicin efter pris.

Det oplyser Danske Regioners bestyrelsesformand, Bent Hansen, (S).

»Vi skal ikke diskutere et prioriteringsinstitut. Vi har en proces i gang på baggrund af en generalforsamlingsbeslutning sidste år om, hvordan vi kan få mere ud af sundhedskronerne«, siger Bent Hansen og fortsætter: »Men vi diskuterer ikke et prioriteringsinstitut. Vi diskuterer, hvordan vi kan gøre det bedre i forhold til de institutioner, vi selv har lavet, KRIS og RADS«, (regionernes to medicinråd).

Bent Hansen udtalelse kommer som reaktion på, at redaktør Kristian Lund i Onkologisk Tidsskrift oplyser, at »Bent Hansen, Jens Stenbæk og den øvrige bestyrelse (skal) drøfte muligheden af at indføre et prioriteringsinstitution...« og videre: »Tanken er at bygge institutionen op om den eksisterende organisation, nemlig KRIS suppleret af RADS, men på en sådan måde, at den skal godkendelægemidler ved at inddrage deres økonomi, og ikke bare, som i dag, med udgangspunkt i lægemidlernes effekt«, skriver tidsskriftet.

Danske Regioner skal i stedet vurdere, hvordan de kan klare stigende priser på nye lægemidler, forklarer Bent Hansen.

»Vi går videre ad den vej for at se på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre med det prispres, så vi har sikkerhed for, at vi bruger dem rigtigt, når vi bruger nogle penge på noget«, siger Bent Hansen.

Læger og regioner er enige om at sætte pris på den bedste behandling

Politikere: Nej til prioriteringsinstitut efter norsk model

Fagfolk og patientrepræsentanter anbefaler nyt råd til at styre medicinudgifter

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier