MedWatch

Danmark er et forskerland

Danmark ligger med helt fremme i toppen af Bloomberg Innovation Index takket være især en høj forskerkoncentration og F&U-intensitet. På en række andre parametre halter det dog mere.

Danmark har mange forskere, og vi bruger en stor andel af vores BNP på forskning og udvikling. De to forhold placerer os ganske højt på Bloomberg Innovation Index, som er blevet publiceret i denne uge.

Danmark ligger således på en niendeplads, hvilket altså kommer i hus takket være en andenplads i forskerkoncentration, som er opgjort ved hvor mange professionelle, inklusive ph.d.-studerende, der beskæftiger med forskning per million indbygger, og en sjetteplads i F&U-intensitet, som er opgjort ved F&U-forbrug i pct. af BNP.

Dermed ligger Danmark lige foran Frankrig og lige bagefter USA samlet set. Øverst finder man hhv. Sydkorea, Tyskland og Sverige.

Mens Danmark forskningsmæssigt rangeret meget højt, så halter det noget mere, når Bloomberg kigger på værditilvæksten i produktionen, hvor man kun indtager en 22. plads, og i 'højteknologitæthed', hvor det bliver til en 21. plads. Denne parameter dækker over antallet af børsnoterede teknologivirksomheder, såsom luftfart, bioteknologi og software.

Forskningsminister: Vi er stadig ambitiøse

Mangel på kvalificeret arbejdskraft truer dansk life science

Massiv forskning fører til begrænset vækst

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Sygdom & Sundhed

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier