MedWatch

Sygdom & Sundhed

MedWatch-indeks: Medvind til pressede biotekaktier

Orphazymes indtog på fondsbørsen i København gav medvind til de andre biotekaktier torsdag og sendte en ellers presset aktie helt til tops i ugens MedWatch-indeks. I bunden fortsatte nedturen dog for et andet biotekselskab.

Lovforslag skal bane vejen for nationalt genomcenter

Der arbejdes i disse dage på højtryk i Sundhedsministeriet om at få fremsat en lov, der skal give et kommende Nationalt Genom Center mulighed for at lagre og dele danskernes DNA. Lif glæder sig, mens andre udtrykker bekymring.

Læger udskriver mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget blandt børn og unge rasler ned, men for at vores antibiotika skal virke, når behovet virkelig opstår, skal forbruget endnu længere ned. Det vil en ny kampagne fra blandt andre Sundhedsstyrelsen hjælpe til med.

MedWatch-indeks: Regnskaber høster masser af røde tal

Det er småt med de grønne tal efter en regnskabstung uge, hvor flere selskaber bliver straffet for regnskaber, som enten har været skuffende eller bare ikke tilstrækkeligt overraskende - en af dem er et selskab, som ellers har været vant til positive aktionærer.

Sundhedsudbud lukket land for NNIT og Epic

Udbuddet om Region Syddanmarks kommende EPJ-system til sundhedsvæsenet kommer ikke til at gå om. Dermed er det amerikanske it-selskab Epic og den danske underleverandør NNIT definitivt ude af spillet, skriver Computerworld.

Stamcellebehandling kan modvirke kroppens aldringsproces

Ny amerikansk forskning med stamceller kan i bedste fald medvirke til at hindre aldersrelateret invaliditet og svaghed. Fase 3-forsøg, der er sidste fase i udviklingsprocessen, er på trapperne med henblik på en godkendelse af de amerikanske myndigheder FDA.

MedWatch-indeks: Langt fra top til bund

Årets 43. uge bød på skuffelser og begejstring blandt aktionærene i danske life science-virksomheder i en i øvrigt stille optaktsuge til regnskabssæsonen, der for alvor skydes i gang i den kommende uge af Novo Nordisk.

14 virksomheder vil dyrke cannabis i Danmark

I alt 14 danske virksomheder har søgt om tilladelse hos Lægemiddelstyrelsen til at dyrke medicinsk cannabis. Lovforslag om fireårig forsøgsordning med medicinsk cannabis 1. behandles fredag.

Trump indleder kampagne mod opioider - kan hjælpe Novo-selskab

Fra 2000 frem til 2015 er over 500.000 mennesker døde i USA af narkotikaoverdoser, størstedelen af disse dødsfald skyldtes receptpligtige såkaldte opioider. Præsident Donald Trump har nu erklæret ekstraordinær kriseindsats i sundhedssektoren på grund af problemet, og det kan kommer et Novo-ejet selskab til gode.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier