MedWatch

William Demant: Made for All kan ikke laves uden kompromis

Det koster kompromisser på kvaliteten, hvis man skal lave et såkaldt Made for All-høreapparat, ligesom Sonova har gjort. Det mener William Demants adm. direktør Søren Nielsen i hvert fald.

Den danske høreapparatproducent William Demant Holding er ikke synderligt imponeret over schweiziske Sonovas lancering af et såkaldt Made for All-høreapparat.

Med det nye trådløse produkt kan man ifølge schweizerne streame eksempelvis opkald og tv-udsendelser direkte til høreapparatet på mere end 100 forskellige bluetooth-telefoner uden at anvende et mellemled, men løsningen kommer også med visse huller, lyder det fra William Demant Holding.

Blandt andet kan Sonova ikke tilbyde genopladelige batterier i sit nye trådløse produkt, som tilfældet ellers er med andre af selskabets produkter, og samtidig kan der heller ikke streames musik til høreapparatet.

Og derfor giver det ifølge Søren Nielsen, der er adm. direktør hos William Demant Holding mere mening at vente på den kommende bluetooth-standard, der vil sikre lavere strømforbrug og bedre lydkvalitet, før man fjerner det mellemled, der sikrer kommunikationen med blandt andet Android-telefoner.

Hos William Demant Holding hedder den nyeste løsning Connectclip. Det er en lille kombineret mikrofon og fjernbetjening, som samtidig kan tale med alle nyere smartphones og streame til høreapparatet.

Den løsning præsenteres officielt i forbindelse med den igangværende messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA) i Nürnberg.

"Jeg kan grundlæggende ikke se, at det kan lade sig gøre at lave Made for All, uden at det betyder et kompromis på enten audiologi eller genopladelige batterier eller noget andet, fordi strømforbruget bliver meget højere," siger Søren Nielsen i et interview med Ritzau Finans.

Derfor er han også tryg ved, at Oticon Connectclip kan udgøre en fin bro til den nye bluetooth-standard, der ventes i 2019, for William Demant Holding.

"Vi synes, at vi har en rigtig stærk portefølje, og vi kan også tale med alle telefoner. Connectclip kan også fungere som mikrofon og har en meget lang rækkevidde, så den har også andre formål end blot at være gateway til Android-telefoner," siger WDH-topchefen.

Widex-direktør: Oprustning på marketing er nødvendig

William Demants topprodukt kan nu bruges med alle nye smartphones

Genopladelighed er Widex' mellemregning inden ny teknologi i 2018

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier