MedWatch

Ambu-formand ser ingen konflikt i topchefs 330 mio kr aktiegevinst

Adm. direktør hos den danske medicokoncern Ambu, Lars Marcher, står til at hente en aktiegevinst på 330 mio. kr. Formand Jens Bager mener ikke, der er grund til bekymring for direktørens økonomiske interesse i aktiekursen.

Med et firecifret kursridt gennem de seneste år på mere end 1300 pct., står adm. direktør i medicokoncernen Ambu, Lars Marcher, til en aktiegevinst på 330 mio. kr. Og det med en årsløn på lidt under 10 mio. kr. om året. Lars Marcher bekræfter overfor erhvervsmediet Finans, at han har mulighed for at få tildelt 330 mio. kr. i henhold til hans optionsprogram, men ønsker ikke yderligere at kommentere hans mulige aktiegevinst.

Formand i Ambu, Jens Bager, der dog ingen grund til bekymring over topchefens klare økonomiske interesse i aktiekursen, fastslår han over for Finans.

"Det sker på baggrund af en periode, hvor markedsværdien er steget fra 1 til 20 mia. kr. Så der er skabt markant værdi for investorerne. Lars har været med i ni år, så der er ikke tale om, at gevinsten er skabt på en kort bane. Fra min stol kan jeg kun sige, at det er velfortjent. Både når du måler på virksomhedens nøgletal, og når du ser på den værdi, der er skabt for investorerne," siger han til Finans.

Ambu var blevet solgt uden langsigtet beskyttelse

Ambu-direktør: Vi sidder i en god position til opkøb

Ambu-direktør om ny vækstplan: Vi er klar til en transformation

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier