MedWatch

Ambu var blevet solgt uden langsigtet beskyttelse

Uden stifterfamiliens tunge A-aktier var Ambu sandsynligvis blevet solgt på længst, mener adm. direktør Lars Marcher, der tror på, at værdien i Ambu kan øges yderligere med den nye vækstpaln "The Big Five".

Medicoselskabet Ambu er steget over 2800 pct. i værdi, siden Lars Marcher tog ledelsen for ni år siden. Det er kun på grund af stifterfamiliens tunge A-aktier, at selskabet ikke er købt af aktiemarkedet.

"Et motiv for at investere i Ambu var, at det ikke kunne sælges. Uden beskyttelse havde selskabet været solgt flere gange, siger topchef Lars Marcher," der netop har søsat en ny vækstplan, ifølge Børsen.

Topchefen er selv overbevist om, at den ambitiøse plan om mere end at fordoble omsætningen over tre år vil lykkes. Niels Peter Louis-Hansen, største aktionær i Ambu, har også fuld tillid til, at Lars Marcher og hans ledelsesteam kan føre Ambus videre ad det nuværende vækstspor, når man ser på de resultater, der er skabt indtil nu, skriver avisen.

De nye mål hedder 13-15 pct. organisk vækst, et løft i driftsmarginen med 2 procentpoint årligt frem til 2020, så niveauet nærmer sig de bedste i branchen, og endelig skal der købes op, så omsætningen når over 5 mia. kr.

Hovedparten af væksten skal komme fra salget af engangsvideoskoper, hvor Ambu håber at skabe røre i markedet og vinde markedsandele fra de store konkurrenter. Allerede i indeværende regnskabsår spår Ambu en vækst på 45 pct. i salget af videoskoper.

Ambu-direktør: Vi sidder i en god position til opkøb

Dansk milliardær blev 450 mio kr rigere på få timer

Hedgefonde taber formue på spekulation i Ambu-nedtur

Ambu-direktør om ny vækstplan: Vi er klar til en transformation

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier