MedWatch

Søren Pind vil finkæmme innovationsmiljøerne

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil nu til at kulegrave de danske innovationsmiljøer efter kontroverserne omkring Seed Capitals dobbeltrolle i finansieringen af opstartsselskaber.

De danske innovationsmiljøer kan se frem til at uddannelses- og forskningsminister Søren Pind begynder at stikke næsen i deres sager. For efter forårets debat om særligt Seed Capitals (dobbelt)rolle i forhold til finansieringen af unge virksomheder, vil ministeren nu til at kulegrave hele området.

Det skriver Børsen.

"Evalueringen skal blandt andet se på, om innovationsmiljøernes konstruktion er hensigtsmæssig, og hvorvidt der er behov for ændringer af ordningen," skriver uddannelses- og forskningsministeren.

Problematikken omkring Seed Capital opstod, da det kom frem, at Seed Capital indtog en dobbeltrolle i sit samarbejde med Pre-Seed Innovation, som står for at finansiere nogle af de spædeste ideer blandt nye opstartsselskaber.

Under ordningen formidlede Pre-Seed Innovation skattekroner til at investere i opstartsselskaber, hvorefter det var muligt for Seed Capital at sikre sig ejerandele i nogle af selskaberne. Så mens det var Pre-Seed Innovation, som løb risikoen, kunne Seed Capital få optioner til en to år gammel pris på succesfulde selskaber. Det var en konstruktion som i foråret blev udsat for heftig kritik af blandt andet iværksættere og andre investorer.

Seed Capitals leder Ulla Brockenhuus-Schack hilser ministerens opmærksomhed velkommen i en skriftlig kommentar.

Fonde fik adgang til rabat på startups gennem statslige lån

Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle

Tilsyn advarede mod problematisk Seed-option i 2014

Vækstfonden bad Seed Capital droppe omstridt ordning

Seed-option skræmmer investorer væk

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier