Ligesom flere andre virksomheder uddeler danske GN Group en findeløn til de medarbejdere, der kan skaffe en ny kollega til virksomheden. Det skriver Berlingske Business torsdag.

GN har haft ordningen i nogle år, men nu vil man markedsføre den stærkere over for medarbejderne, fortæller HR-direktør i GN Group Pierre Berkmann til avisen. Han fortæller, at det bliver sværere og sværere at finde de rette medarbejdere til at besætte de tomme stole i virksomheden.

Findelønnen til medarbejderne er på 15.000 kr., og gælder alle typer af stillinger, men man forventer, at den mest vil komme i brug i forbindelse med ingeniører og naturvidenskabelige kandidater.

"Når vi har et ledigt job, forsøger vi først at besætte det internt. Men vi er en virksomhed i vækst, og når vi ikke kan finde interne kandidater, vil vi gerne gøre brug af det store og værdifulde netværk, vores medarbejdere har. Hvis vi skal ud og køre en traditionel rekruttering med ekstern hjælp, bliver det langt dyrere at finde nye medarbejdere," siger Pierre Berkmann til Berlingske Business.

Også hos konkurrenten William Demant uddeler man findeløn til medarbejdere, der har skaffet nye folk. Her er bonussen på 10.000 kr.

  William Demant gør findeløn til medarbejdere permanent  

  Branchen skriger på arbejdskraft

  Direktør efterlyser arbejdskraft