Med en donation på 10,5 mio. kr. fra Industriens Fond har Professionshøjskolen Metropol fået stablet en ny testenhed på benene. Praksis- og Innovationshuset er en simuleret hospitalsmiljø, hvor de studerende kan teste nye produkter i så livagtige omgivelser som muligt. Og det er indtil videre et hit blandt virksomhederne.

Det skriver Børsen.

Indtil videre har Praksis- og Innovationshuset lavet ni testforløb for danske virksomheder. Herunder Sumacare, Blue Ocean Robotics, Khora og Infuser, som alle fire laver forskellige teknologiske løsninger til life science sektoren. Dermed er man tæt på målsætningen om at mindst 10 virksomheder skulle gøre brug af Praksis- og Innovationshuset i 2017.

"Det er glædeligt at se, at en række virksomheder allerede har taget huset til sig og har benyttet faciliteterne stort set fra dag ét. Håbet er, at virksomhederne tager gode erfaringer med sig hjem, så de får en form for innovationslaboratorium og dermed kan skabe nye kvalitetsprodukter og -løsninger," siger adm. direktør for Industriens Fond, Mads Lebech.

Meningen med testmiljøet er, at det skal hjælpe virksomhederne til at få deres produkter hurtigere på markedet. Først og fremmest ved at reducere risikoen for, at selskaberne skyder forbi målet, fordi de hurtigere kan få testet deres produkter af sammen med sundhedsfagligt personale.

  Nyt testmiljø til velfærdsteknologi

  Medicobranchen og det offentlige har brug for hinanden, men…

  Hospitaler åbner døren for nye opfindelser