Flere tusinde katetre fra medicoselskabet Vascular Solutions er ved at blive trukket tilbage fra markedet. Det oplyser de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i en pressemeddelelse.

Vascular Solutions er et datterselskab til Teleflex, der opkøbte selskabet sidste år i en milliardhandel.

  Ambu-rival køber ind for milliarder  

Ifølge pressemeddelelsen drejer tilbagekaldelsen sig om Venture-katetrene, der bruges i forbindelse med en kateterprocedure til at styre, kontrollere og støtte en ledetråd, som bruges til at få adgang til områder af den koronære og perifære vaskulatur. To versioner kan også bruges til at levere saltvandsopløsning eller diagnostiske kontrastmidler, fremgår det af meddelelsen.

Katetrene er blevet tilbagekaldt på grund af risiko for overskydende materiale i kateterspidsen. Der er fare for, at det overskydende materiale kan adskille sig fra katetret, og dermed udgøre en potentiel risiko for emboli (blodprop). Ingen alvorlige hændelser eller dødsfald er registreret indtil videre.

FDA klassificerer tilbagekaldelser i tre kategorier, og denne tilbagekaldelse er en klasse I, som er den mest alvorlige.

”Farlige eller defekte produkter, som man kan forudsige kan forårsage alvorlige helbredsproblemer eller dødsfald,” lyder beskrivelsen af en klasse I-tilbagekaldelse.

  Coloplast angriber lille Allerød-firma - parterne hiver det tunge skyts frem til slagsmål i retten

  Ambu-rival køber ind for milliarder

  Boston Scientific overtager schweizere i milliardhandel