MedWatch

God start på året for NNIT

Den tidligere Novo-datter, IT-selskabet NNIT, kommer ud af første kvartal med pæn vækst i omsætningen. Ordrebogen voksede i kvartalet, men NNIT fik dog mindre arbejde fra Novo Nordisk.

Per Kogut, adm. direktør NNIT.

It-selskabet NNIT kom ud af første kvartal med ganske pæn vækst på toplinjen. Omsætningen steg til 715 mio. kr. fra 663 mio. kr., hvilket var en fremgang på 7,9 pct. målt i lokal valuta.

Driftsresultatet steg samtidig til 73 mio. kr. fra 70 mio. kr., mens overskudsgraden faldt til 10,2 pct. fra 10,5 pct.

Omkring 3,5 pct.point af omsætningsvæksten skyldes ifølge NNIT påskens placering og et relativt højt salg af hardware.

På bundlinjen hentede selskabet et nettooverskud på 56 mio. kr. mod 51 mio. kr. året før. De frie pengestrømme udgjorde i kvartalet 142 mio. kr. mod 131 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Og det er der ikke overraskende tilfredshed med på ledelsesgangen.

"Resultaterne for de første tre måneder af 2017 er betryggende og bekræfter styrken i NNIT's forretningsmodel. Fortsat omsætningsvækst og en driftsmargin på 10,2 pct. er en god start på året," siger Per Kogut, administrerende direktør hos NNIT, i regnskabet.

Større ordrebog

Selv om selskabets suverænt største kunde, medicinalselskabet Novo Nordisk, der også fortsat ejer godt halvdelen af NNIT, har stillet lidt mindre arbejde i udsigt, end tilfældet var sidste år, voksede ordrebogen også.

"Ordreholdningen for 2017 var ved begyndelsen af andet kvartal steget med 109 mio. kr. - eller med 4,8 pct. - til 2385 mio. kr. sammenlignet med begyndelsen af andet kvartal 2016. Ordrebogen fra Novo Nordisk var 3,8 pct. lavere, mens ordrebogen fra andre kunder var 12,7 pct. højere," skriver NNIT i regnskabet.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om en omsætningsvækst i faste valutakurser på 4-8 pct.

Derudover ventes den organiske vækst fortsat at blive 1-5 pct., og overskudsgraden ses stadig lande på omkring 10 pct. - ligeledes i faste valutakurser.

Opjustering efter opkøb

NNIT opjusterede så sent som onsdag eftermiddag forventningerne til omsætningsvæksten, da selskabet annoncerede opkøbet af konsulentfirmaet Scales Group for 122 mio. kr. plus en mulig resultatafhængig ekstra betaling på 52 mio. kr.

Tidligere var det ventet, at omsætningen ville vokse med 1-5 pc.t i faste valutakurser, men den prognose blev altså løftet i forbindelse med opkøbet.

Om opkøbet siger topchef Per Kogut:

"Jeg er glad for at byde Scales Group velkommen i NNIT. Opkøbet styrker NNIT's position i markedet."

NNIT lander milliardforlængelse med Novo Nordisk

Novo-nedgang for NNIT kan være midlertidig

NNIT lancerer ny sky-løsning til life science-branchen

NNIT-topchef: Regner med at være tilbage på langsigtede mål i 2018

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier