MedWatch

God start på året for NNIT

Den tidligere Novo-datter, IT-selskabet NNIT, kommer ud af første kvartal med pæn vækst i omsætningen. Ordrebogen voksede i kvartalet, men NNIT fik dog mindre arbejde fra Novo Nordisk.

Per Kogut, adm. direktør NNIT.

It-selskabet NNIT kom ud af første kvartal med ganske pæn vækst på toplinjen. Omsætningen steg til 715 mio. kr. fra 663 mio. kr., hvilket var en fremgang på 7,9 pct. målt i lokal valuta.

Driftsresultatet steg samtidig til 73 mio. kr. fra 70 mio. kr., mens overskudsgraden faldt til 10,2 pct. fra 10,5 pct.

Omkring 3,5 pct.point af omsætningsvæksten skyldes ifølge NNIT påskens placering og et relativt højt salg af hardware.

På bundlinjen hentede selskabet et nettooverskud på 56 mio. kr. mod 51 mio. kr. året før. De frie pengestrømme udgjorde i kvartalet 142 mio. kr. mod 131 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Og det er der ikke overraskende tilfredshed med på ledelsesgangen.

"Resultaterne for de første tre måneder af 2017 er betryggende og bekræfter styrken i NNIT's forretningsmodel. Fortsat omsætningsvækst og en driftsmargin på 10,2 pct. er en god start på året," siger Per Kogut, administrerende direktør hos NNIT, i regnskabet.

Større ordrebog

Selv om selskabets suverænt største kunde, medicinalselskabet Novo Nordisk, der også fortsat ejer godt halvdelen af NNIT, har stillet lidt mindre arbejde i udsigt, end tilfældet var sidste år, voksede ordrebogen også.

"Ordreholdningen for 2017 var ved begyndelsen af andet kvartal steget med 109 mio. kr. - eller med 4,8 pct. - til 2385 mio. kr. sammenlignet med begyndelsen af andet kvartal 2016. Ordrebogen fra Novo Nordisk var 3,8 pct. lavere, mens ordrebogen fra andre kunder var 12,7 pct. højere," skriver NNIT i regnskabet.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om en omsætningsvækst i faste valutakurser på 4-8 pct.

Derudover ventes den organiske vækst fortsat at blive 1-5 pct., og overskudsgraden ses stadig lande på omkring 10 pct. - ligeledes i faste valutakurser.

Opjustering efter opkøb

NNIT opjusterede så sent som onsdag eftermiddag forventningerne til omsætningsvæksten, da selskabet annoncerede opkøbet af konsulentfirmaet Scales Group for 122 mio. kr. plus en mulig resultatafhængig ekstra betaling på 52 mio. kr.

Tidligere var det ventet, at omsætningen ville vokse med 1-5 pc.t i faste valutakurser, men den prognose blev altså løftet i forbindelse med opkøbet.

Om opkøbet siger topchef Per Kogut:

"Jeg er glad for at byde Scales Group velkommen i NNIT. Opkøbet styrker NNIT's position i markedet."

NNIT lander milliardforlængelse med Novo Nordisk

Novo-nedgang for NNIT kan være midlertidig

NNIT lancerer ny sky-løsning til life science-branchen

NNIT-topchef: Regner med at være tilbage på langsigtede mål i 2018

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier