MedWatch

Fonde og pensionskasser tjener stort på Ferrosan-division

Modsat kosttilskudsvirksomheden Ferrosan A/S, som blev købt af Pfizer tilbage i 2011, har selskabets medicodivision tjent styrtende siden dengang. Det skriver Finans.

Mens pengene er fosset ud af kassen i den danske kosttilskudsproducent Ferrosan A/S, som blev overtaget af amerikanske Pfizer i 2011, så ser det noget bedre ud i Ferrosans medicoafdeling, som blev kørt videre separat.

Det skriver Finans.

Divisionen Ferrosan Medical Devices blev overtaget af kapitalfonden Altor i forbindelse med Pfizers opkøb, og den har siden været en ganske lukrativ forretning. Indtjeningen har dog fået et nøk opad siden sommeren 2016, hvor selskabet blev købt af et konsortium af danske og svenske familiefonde, pensionskasserne Danica og PenSam samt en række privatpersoner, skriver erhverhvsmediet.

Læs MedWatch' portræt af Ferrosan-rigmanden Sonnich Fryland:

Den filterløse Ferrosan-mand

"Vi er i en branche, hvor vi leverer produkter til hospitalerne, og der handler det om det lange seje træk. Vores resultater skyldes hovedsageligt en række produkter, vi lancerede for snart fem år siden. Vi kan konstatere, at de i et meget stort omfang modsvarer kundernes behov," siger Henrik Krøis, adm. direktør i Ferrosan Medical Devices. Til Finans.

Medicoselskabet sluttede 2016 med en omsætning på 420,4 mio. kr. og et overskud på hele 113,2 mio. kr.

Dansk milliardlussing til amerikansk medicinalkæmpe

Datterselskaber koster rigmands ex-selskab dyrt

Ferrosan taber over en halv milliard

Ferrosan-familie i stort skatteopgør

Jagt på skattely-milliarder er kørt fast

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier