I et forsøg på at imødekomme det voksende pres på de danske sundhedsudgifter, kommer Danske Regioner nu med et udspil om at poste adskillige milliarder i implementeringen af mere kunstig intelligens og såkaldte supercomputere i det danske sundhedsvæsen. Det skal få pengene til at række længere ved særligt at optimere diagnosticering og hjælp til udarbejdelse af behandlingsplaner.

Det skriver Berlingske i dag, torsdag.

Regionerne har foreslået et investeringsprogram, der afsætter fire mia. kr. over en årrække. Til gengæld skal det føre til besparelser i milliardklassen samtidig med at det forbedrer patienthåndteringen, da det kan ’frigøre hænder’ til andet arbejdet.

 De nye teknologiske løsninger er her allerede, og med dem kan vi yde en endnu bedre behandling af patienterne. Moderat syge patienter vil kunne klare mere derhjemme i trygge omgivelser, og meget syge vil som andre få glæde af en mere skræddersyet behandling. Samtidig vil patienter i yderområder kunne vide sig sikre på, at netop deres læger også har adgang til den nyeste specialistviden,” siger Stephanie Lose (V), formand for udvalget for sundhedsinnovation og erhvervssamarbejde i Danske Regioner.

Det er ikke første gang, at ideen om kunstig intelligens og supercomputere bliver introduceret i det danske sundhedsvæsen. Blandt andet er man på Rigshospitalet i gang med eksperimenter med IBM’s Watson-computer, der blandt andet yder diagnostisk bistand. Ifølge en rapport fra McKinsey på det svenske sundhedsvæsen er der da også muligheder at hente i ny teknologi. Den vurderer, at en fuld udnyttelse af eksisterende teknologi kan give besparelser på 180 mia. svenske kr.

  Lundbeck indgår partnerskab med IBM

  IBM’s supercomputer skal sætte skub i Pfizers kræftforskning

  IBM åbner innovationscenter i København