En infusionspumpe fra medicokæmpen Medtronic er nu blevet tilbagekaldt efter en softwarefejl. Ifølge FierceBiotech kan fejlen medføre, at pumpen enten giver for meget eller for lidt medicin.

Pumpen bruges til at behandle kroniske smerter og kræft.

Tilbagekaldelsen omhandler SynchroMed EL og SynchroMed II pumper, som programmeres af fagpersonale til at give receptpligtige lægemidler til forskellige dele af kroppen. Tilbagekaldelsen er blevet klassificeret som en klasse 1 af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som er den mest alvorlige klassificering, hvor der er risiko for alvorlige bivirkninger eller dødsfald.

Det er ikke første gang, at Medtronic har problemer med infusionpumpen. Tilbage i september udsendte selskabet en ”Urgent Medical Device Correction” med softwareopdateringer og ændringer i indlægssedlen.

En patient sagsøgte selskabet tilbage i 2012, hvor han anklagede en defekt pumpe for at være skyld i hans lammelse. I 2013 udsendte Medtronic flere advarsler, efter pumpen blev kædet sammen med 14 dødsfald.

  Medtronic kædet til dødsfald  

Og i 2015 blev distribution og produktion af SynchroMed stoppet af FDA efter ”vedvarende problemer i produktionen i udstyret”.

  Medtronic stopper pumpe-produktion efter ordre fra FDA  

  Medtronic får kinesisk afklapsning og millionbøde

  Medtronic sænker forventninger efter ”skuffende” kvartal