MedWatch

Google pumper tocifret milliardbeløb i irsk life science-satsning

Googles life science-satsning Verily får nu en økonomisk kraftindsprøjtning i Irland i form af et tocifret milliardbeløb

Verily får ifølge The Sunday Times markant større økonomiske muskler. Googles moderkoncern Alphabet har således via Google Ireland Holdings købt én enkelt aktie i sin life science-satsning for den nette sum af 1,4 mia. euro (10,4 mia. kr.), hvilket skal bruges på at øge tilstedeværelsen i Irland.

Verily, der er et datterselskab af Alphabet, oplyser ifølge avisen, at man planlægger at etablere aktiviteter i Irland for at lette "samarbejde med vores EU-baserede partnere". Virksomheden har ikke afklaret, hvor mange mennesker, det vil ansætte, og sagde, at det ville ikke udtale sig om finansielle oplysninger.

Men det har tidligere været fremme, at Google angiveligt øger satsningen i det irske med blandt andet ansættelsen af 400 medarbejdere.

Verily var tidligere en del af Google X, søgegigantens eksperimentelle division, men blev et selvstændigt datterselskab af Alphabet i 2015.

Google-koncernen er i de senere år i det hele taget begyndt at fokusere mere og mere på life science-området, både gennem sin venturearm og gennem dedikerede selskaber som biotekselskabet Calico og det mere medico-fokuserede Verily. Senest er også konglomeratets selskab dedikeret til kunstig intelligens, DeepMind Technologies, gået ind på sundhedsområdet.

Sanofi-direktør: Alphabet-samarbejde skal give smartere løsninger

Google investerer massivt i medicinal og medico

Google-familien lancerer nye sundhedstiltag

Google opsnapper biotekfolk i ny hyringsrunde

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier