William Demant Holding frygter ikke umiddelbart effekterne af amerikanernes valg af republikanske Donald Trump som deres næste præsident.

Det danske selskab er i færd med en større omstrukturering, hvor blandt andet store dele af den amerikanske produktion flyttes til Mexico, og Donald Trump har i valgkampen blandt andet varslet en mur til Mexico og indikeret amerikansk protektionisme i samhandlen med blandt andet naboen mod syd.

Men det kommer formentlig ikke til at påvirke William Demant Holding, der har USA som et altafgørende marked, men også fortsat har masser af ansatte i USA. Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra Niels Jacobsen, der er administrerende direktør hos det danske selskab.

"Jeg har svært ved at tro, at det skulle have nogen væsentlig betydning. Vi har stadig et meget betydeligt operationelt setup i USA. Der er heller ikke noget, der tyder på, at det bliver forbudt at importere varer fra Mexico," siger topchefen til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at den største amerikanske spiller på høreapparatmarkedet, det privatejede Starkey, også har en stor del af sin produktion i Mexico.

"Vores største amerikanske konkurrent har også en masse produktion i Mexico, så det er ikke noget, vi er bekymrede over. Vi holder naturligvis hele tiden øje med udviklingen, men vi frygter den ikke," siger Niels Jacobsen.

  Analytiker: WDH's forventninger til 2016 kan skuffe investorerne

  William Demants nye høreapparat driver væksten

  WDH-optakt: Topprodukt viser vejen