MedWatch

St. Jude tilbagekalder hjerteimplantater efter dødsfald

Batteriproblemer betyder, at medicoselskabet St. Jude nu tilbagekalder deres avancerede pacemakere, som er i risiko for pludselig at gå i stå.

Medicoselskabet St. Jude tilbagekalder nu 400.000 avancerede pacemakere, såkaldte ICD- og CRT-D-enheder, som kan behandle hjertestop ved at give stød til hjertet og genoprette en normal hjerterytme.

Det skriver blandt andre Reuters.

Tilbagekaldelsen skyldes risikoen for at batterierne i apparaterne kører flade, hvilket kædes sammen med to dødsfald i Europa.

De apparater, der tilbagekaldes, indeholder batterier, der blev produceret før 23. maj, hvorefter selskabet opgraderede deres apparater med isolering for mindske risikoen for elektrisk kortslutning.

De tilbagekaldte apparater blev introduceret i 2010 og skulle egentlig kunne holde i syv år eller længere indtil batterierne er brugt op. De er designede til at vibrere med jævnlige mellemrum, når strømmen mindskes – et signal til patienterne om, at de skal besøge deres læge for at få skiftet apparatet inden for de næste tre måneder.

Ifølge selskabet døde en af patienterne efter han havde fået signal om at hans apparat burde skiftes, men inden han nåede at få det gjort. Derfor har FDA nu udsendt en advarsel om, at patienterne skal søge lægehjælp med det samme, de får et signal om, at deres batteri er ved at løbe tør.

Tilbagekaldelsen kommer nærmest oven i, at St. Judes er blevet anklaget af investeringsfirmaet Muddy Waters for at have alvorlige sikkerhedsbrister i deres udstyr, som vil kunne udnyttes af hackere. Ledelsen i St. Jude benægter dog anklagerne og har trukket investeringsfirmaet i retten.

FDA godkender St. Judes hjernestimulation

St. Jude sagsøger børsmægler

Studie sår tvivl om St. Judes påståede sikkerhedsbrister

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier