MedWatch

St. Judes hjerteudstyr beskyldes for 'chokerende' sikkerhedsbrister

Et investeringsfirma hævder, at hjerteudstyr fra St. Jude er særligt sårbart over for cyberangreb, og forudsiger omfattende tilbagekaldelse af selskabets implantater.

Den amerikanske medicoproducent St. Jude står overfor omfattende problemer med cybersikkerheden på det udstyr, som selskabet producerer til personer med hjerteproblemer, for eksempel pacemarkere, implanterbare defebrilatorer. Anklagerne kommer fra investeringsselskabet Muddy Waters i en ny rapport, som ved samme lejlighed meldte, at selskabet har shortet en stor position i St. Jude.

Det skriver FierceBiotech.

Der er specielt tale om to forskellige typer af hackerangreb, som udstyret er sårbar overfor. Det første er et såkaldt crash-angreb, som kan få udstyret til at svigte, og nummer to er et angreb, som kan dræne batteriet, hvilket jo selv sagt er vigtigt for brugere, som er afhængige af deres udstyr. Muddy Waters forventer derfor, at man kommer til at se en omfattende tilbagekaldelse af de forskellige typer af hjerteimplantater.

Muddy Waters var blevet gjort opmærksom på problemerne af cybersikkerhedsforskere hos Medsec, som opdagede problemerne, da de lavede undersøgelser af de fire topselskaber inden for hjerteudstyr. Muddy Waters hævder, at Medsec-folkene fandt resultaterne 'chokerede', og langt værre, end de resultater, som de havde forventet at finde.

St. Jude Medical afviser blankt sandfærdigheden i anklagerne, og pointerer, at man har adskillige lag af cybersikkerhed for at beskytte selskabets udstyr.

Stigende hacker-trussel mod medicinsk udstyr skal tages alvorligt

Personalet er den største sikkerhedsrisiko

Hacker: Det er for nemt at hacke pacemakere og hospitaler

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier