MedWatch

Amerikansk senator kræver svar fra Medtronic

Medtronic skal stå skoleret for en amerikansk senator efter alvorlige anklager om at have skjult bivirkninger i forbindelse med et større studie.

Den amerikanske senator Al Franken afkræver nu ifølge Reuters den amerikanske medicokoncern Medtronic og de regulatoriske myndigheder svar ovenpå alvorlige anklager, som blev bragt til lys i avisen The Minneapolis Star Tribune i denne uge.

Medtronic har hovedkvarter i Minneapolis i Minnesota, hvor Al Franken er senator.

Avisens historie går på, at Medtronic havde studeret resultaterne af 3600 patienter, der modtog selskabets produkt Infuse mellem 2002, hvor produktet blev godkendt, og 2006. Læger havde rapporteret mere end 1000 bivirkninger. Men i stedet for at rapportere dem til FDA senest 30 dage efter at have opdaget dem, som loven kræver, skjulte Medtronic dem ifølge avisen.

Selskabet afviser at have gjort noget bevidst ulovligt. I stedet er dets forklaring, at databasen med bivirkninger var havnet det forkerte sted internt og blev rapporteret til FDA, efter det blev opdaget mere end fem år senere. Selskabet hævder videre, at ingen patienter led last som følge af forsinkelsen.

Medtronic får godkendt verdens mindste pacemaker i USA

Medtronic leverer ventet overskud

Medtronic får ny Parkinsons-godkendelse for hjerneudstyr

Medtronic indgår nyt kinesisk diabetes-samarbejde

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier