MedWatch

Exiqons budgiver er 45 gange så stor målt på salg

Det er en stor familie, Exiqon kommer ind i, hvis det lykkes hollandske Qiagen at overtage virksomheden, for den hollandske virksomhed er flere gange større end sin danske udkårne.

Exiqons hollandske bejler, Qiagen, er en milliardvirksomhed målt på både omsætning og markedsværdi, og er dermed flere gange større end sin danske udkårne.

Qiagen, der er dobbeltnoteret på Nasdaq-børsen og børsen i Frankfurt, har ligesom Exiqon fokus på løsninger til analyse af genaktivitet samt diagnostiske test.

Selskabet rapporterede for 2015 en omsætning på 1281 mio. dollar, eller lige under 8,5 mia. kr., og et nettoresultat på 249,5 mio. dollar. Børsværdien af Qiagen løber op i over 5,1 mia. dollar, eller 33,7 mia. kr.

For Qiagen må et opkøb af Exiqon dermed betegnes som et mindre et af slagsen. Qiagen er parat til at betale 18 kr. per aktie i Exiqon, eller omkring 683 mio. kr. Det svarer til lige over 2 pct. af Qiagens nuværende markedsværdi.

Exiqon venter for 2016 fortsat en omsætning på 180-185 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 15-20 mio. kr.

Kilder: Exiqon og Bloomberg.

Hollandsk købstilbud til Exiqon

Exiqon mister storaktionær

Exiqon-direktør: Vi har lukket døren til de røde tal

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier