Virksomheden Chemometec, der laver instrumenter til celletælling, er positivt indstillet over for at gennemføre opkøb, der på den ene eller anden måde kan styrke virksomheden.

"Hvis der dukker noget op, som komplementerer os i et eller andet omfang, vil vi bestemt ikke afvise det," siger Chemometecs administrerende direktør Michael Eising til Ritzau Finans.

Som muligt betalingsmiddel har Allerød-virksomheden en stor portion egne aktier svarende til omkring 10 pct. af selskabets samlede aktiekapital.

"Vi har været heldige og dygtige med at få købt nogle aktier til meget billige penge, så det er en slags miniemission, vi i princippet kunne lave, fordi vi har 10 pct. af egne aktier," siger Michael Eising.

Aktierne er i sin tid købt til kurs 3,5 kr., hvilket er milevidt under det aktuelle kursniveau på 40 kr. per aktie.

"Vi kan eliminere dem, eller bruge dem til opkøb," tilføjer han.

Opkøbsemner vil være selskaber med produkter, som passer ind i Chemometecs produktportefølje.

"Det kunne være reagenser og komplementerende udstyr, man bruger i den proces. Et salgsselskab i Fjernøsten kunne også være en mulighed. Vi gør ikke noget aktivt. Vi holder øjne og ører åbne og diskuterer muligheder internt, hvis de opstår," siger Chemometec-direktøren.

Hovedfokus for selskabet er her og nu dog at fortsætte den fremgang, som selskabet har præsteret blandt andet gennem en opbygning af direkte salg via egne sælgere.

"Vi har brugt meget tid og mange ressourcer på at få USA og Europa til at køre, og vi har en produktlancering i slutningen af året. Vores fokus er, at de initiativer er succesfulde," siger Michael Eising og tilføjer, at selskabet hellere skal gøre 2-3 ting rigtigt godt frem for at gøre ti ting halvskidt.

"Hvis vi gør 2-3 ting rigtigt godt, så er sandsynligheden for, at det bliver en succes meget større. Det er filosofien. Hvis man forsøger at fiske i alle damme, så fanger man ingen fisk," tilføjer han.

  Stamceller driver opjusteringerne hos Chemometec  

  Analyseinstitut forventer opkøb af Chemometec  

  Øget instrumentsalg fører til endnu en opjustering hos Chemometec