MedWatch

Abbotts selvopløselige udstyr får tommel op af panel

Et rådgivende panel under FDA har enstemmigt anbefalet en godkendelse af Abbotts selvopløselige stent, der bruges i forbindelse med ballonudvidelser. Abbotts stent er den første af sin slags.

Det kunne ikke være mere entydigt, da et rådgivende panel under FDA tirsdag stemte om en godkendelse af Abbotts nye stent, Absorb. Ifølge Reuters endte afstemningen med 9-0 i Abbotts favør.

Absorb er et selvopløseligt stent, der er designet til at gå i opløsning i kroppen indenfor tre år efter, at det er blevet implementeret. Stents er som regel en form for metalgitter, der indsættes i en forsnævret blodåre i forbindelse med en ballonudvidelse.

"Den unikke fordel ved Absorb er, at den åbner for blokeringen ligesom en metalstent, men den forsvinder over tid, og dermed tillader arterien at vende tilbage til en mere naturlig tilstand. Det gør Absorb-stenten til en attraktiv mulighed for mange patienter, der ikke har lyst til at have permanente implantater siddende i deres arterier for resten af livet," udtaler Charles Simonton, medicinsk direktør for Abbotts vaskulære forretning, i en pressemeddelelse.

FDA er ikke forpligtet til at følge panelets anbefaling, men gør det som regel.

Abbott køber Alere i milliardhandel

Abbott må tilbagekalde sterilt fremstillede produkter

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier