MedWatch

Coloplast daler efter misset amerikansk udbudskontrakt

Coloplast straffes af markedet, efter virksomheden er blevet forbigået i en kontrakt, som kunne have givet adgang til en lang række amerikanske hospitaler.

Coloplast-aktien falder tilbage fredag formiddag, efter at selskabet er blevet forbigået til en stor kontrakt i USA. Ifølge et notat fra det schweiziske finanshus UBS er der tale om Novation/Vizient-kontrakten, som Coloplast ikke er blevet indlemmet i.

Og det er formentlig derfor, at Coloplast-aktien har taget turen fra grønt til rødt fredag formiddag, hvor aktien falder med 2,9 pct. til 511 kr. efter at have startet dagen i 536 kr.

"Coloplast er ikke kommet med på den her større udbudskontrakt i USA, og det er årsagen til, at aktien falder. Det er en af de kontrakter, som man rigtig gerne vil ind på, og som vil kunne bidrage væsentligt til markedspositionen og væksten," siger analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Novation/Vizient er en af de store amerikanske indkøbsforeninger, der forhandler på vegne af en række sygehuse.

Hos UBS vurderer man dog, at effekten for Coloplast af ikke at stå på indkøbsforeningens lister er relativt begrænset.

Det skyldes ifølge UBS, at Coloplast i forvejen har en større markedsandel på hospitalerne end på det langt større marked uden for hospitalerne. Derfor er hospitalsmarkedet set med UBS' øjne ikke Coloplasts primære fokus, om end det stadig er vigtigt i forhold til at få patienterne til at bruge Coloplast-produkter på den lange bane.

Analytiker: Aftalen er god, men ikke genial

Coloplast indgår aftale med største indkøber i USA

Coloplasts kontinensforretning i japansk medvind

Coloplast anklages for at snyde hospital

Coloplast leverer, mener analytiker

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier