MedWatch

Coloplast daler efter misset amerikansk udbudskontrakt

Coloplast straffes af markedet, efter virksomheden er blevet forbigået i en kontrakt, som kunne have givet adgang til en lang række amerikanske hospitaler.

Coloplast-aktien falder tilbage fredag formiddag, efter at selskabet er blevet forbigået til en stor kontrakt i USA. Ifølge et notat fra det schweiziske finanshus UBS er der tale om Novation/Vizient-kontrakten, som Coloplast ikke er blevet indlemmet i.

Og det er formentlig derfor, at Coloplast-aktien har taget turen fra grønt til rødt fredag formiddag, hvor aktien falder med 2,9 pct. til 511 kr. efter at have startet dagen i 536 kr.

"Coloplast er ikke kommet med på den her større udbudskontrakt i USA, og det er årsagen til, at aktien falder. Det er en af de kontrakter, som man rigtig gerne vil ind på, og som vil kunne bidrage væsentligt til markedspositionen og væksten," siger analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Novation/Vizient er en af de store amerikanske indkøbsforeninger, der forhandler på vegne af en række sygehuse.

Hos UBS vurderer man dog, at effekten for Coloplast af ikke at stå på indkøbsforeningens lister er relativt begrænset.

Det skyldes ifølge UBS, at Coloplast i forvejen har en større markedsandel på hospitalerne end på det langt større marked uden for hospitalerne. Derfor er hospitalsmarkedet set med UBS' øjne ikke Coloplasts primære fokus, om end det stadig er vigtigt i forhold til at få patienterne til at bruge Coloplast-produkter på den lange bane.

Analytiker: Aftalen er god, men ikke genial

Coloplast indgår aftale med største indkøber i USA

Coloplasts kontinensforretning i japansk medvind

Coloplast anklages for at snyde hospital

Coloplast leverer, mener analytiker

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier