Tilbuddet, som Toshiba har modtaget fra Canon, er overlegent sammenlignet med andre, og Canons eksklusivret vil gælde frem mod 18. marts, skriver Toshiba i en meddelelse.

Bejlere til Japans største producent af medicinaludstyr har tidligere fået at vide, at de skulle byde mere end 700 mia. yen, svarende til omkring 42 mia. kr., har kilder med indblik i frasalget ifølge Bloomberg News oplyst.

Salget af divisionen kommer, efter at Toshiba måtte lægge navn til en skandale om syv års fejlagtige regnskaber, der ramte i løbet af foråret og sommeren sidste år. Derfor skal der nu ryddes gevaldigt op i forretningen.

Der skal omstruktureres både på ledelses- og produktionsplan, fabrikker skal lukkes, og der skal sælges aktiver fra, oplyste konglomeratet i forbindelse med sit seneste regnskab i februar. Her meddelte selskabet desuden, at det venter at komme ud af regnskabsåret 2015/16, der løber til udgangen af marts, med et tab på 710 mia. yen, svarende til 40,5 mia. kr.

Mod slutningen af december sidste år varslede Toshiba desuden, at selskabet vil fyre knap 8000 ansatte som en del af den massive oprydningsplan i selskabet.

Toshiba-aktien er i onsdagens handel faldet med 2,3 pct. til 203,60 yen på børsen i Tokyo, mens Canon-aktien er steget med 0,9 pct. til 3326 yen.

  Toshiba sælger medico fra