Andet halvår 2015 blev rigtig pænt for William Demant Holding, hvis høreapparatforretning sikrede en rigtig flot afslutning på året.

Der var dog også en smule malurt i bægeret for selskabet, selv om regnskabstallene, der blev præsenteret tirsdag morgen, afslører bedre resultater end ventet blandt analytikerne.

Det er blandt andet valutaforhold, en udsættelse af lanceringen af selskabets første cochlear-implantat nogensinde samt et svagt russisk marked, der har trukket ned. Men det er ikke noget, man ryster på hånden over på ledelsesgangen i Smørum.

"Vi blev ramt af tre ting i andet halvår. Først og fremmest tager vores produktion af det nye cochlear-implantat længere tid, end vi havde forudset fra årets start. Det er måske mere vores evne til selv at forudse det, der har været skæv, end at vi har været forsinkede i den forstand. Det tager bare længere tid, og det har udskudt salget af det. Fundamentet i Oticon Medical er fortsat helt på plads, og vi er stadig meget optimistiske på lang sigt," siger Niels Jacobsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

"Vi har også set en brasiliansk valuta, som har kostet os en del, og vi har set de diagnostiske instrumenter blive ramt af manglende købsevne på særligt det russiske marked. Men det er mere end kompenseret af den stigende indtjening i høreapparatforretningen," fortsætter WDH-topchefen.

Resultater over forventning

William Demant Holding omsatte for 5622 mio. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates sigtede efter et salg på 5512 mio. kr. I andet halvår 2014 blev omsætningen 4807 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede i andet halvår på 998 mio. kr. mod ventet 983 mio. kr. blandt analytikerne og 927 mio. kr. på den post et år tidligere. Det bragte hele 2015's EBIT op på 1878 mio. kr. mod ventet 1863 mio. kr.

Til sammenligning havde William Demants egne forventninger inden regnskabet peget på et EBIT på mellem 1800 og 2000 mio. kr.

EBIT-marginen blev i andet halvår 17,8 pct. mod ventet 18,0 pct. og 19,3 pct. i samme periode et år tidligere.

På bundlinjen landede William Demant Holding et resultat før skat på 962 mio. kr. og et nettoresultat på 770 mio. kr. i andet halvår 2015 mod ventet 941 mio. kr. og 737 mio. kr.

Et år tidligere bød de to poster på plusser på 887 mio. kr. og 700 mio. kr.

  Bank: WDH-regnskab har flere plusser end minusser

  Demant løfter sløret for sin trådløse satsning

  William Demant afslutter året stærkt