Det er altid dejligt at føle sig ønsket, og Ari Bousbib må føle sig særdeles ønsket. I hvert fald i bestyrelseslokalet hos IMS Health.

Ari Bousbib er adm. direktør for den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, og han gør så godt et job, at bestyrelsen ifølge Bloomberg News meget nødigt vil miste ham til en af de større aktører i branchen. Og det betyder, at de må betale ham, og betale ham godt.

Ari Bousbib fik således en samlet løn i 2015 på 34,8 mio. dollars (235,5 mio. kr.), hvilket er mere end fem gange medianen for topchefer i den gruppe af selskaber, som IMS Health sammenligner sig selv med. Året før fik han 25,9 mio. dollars.

Bestyrelsen har ifølge Bloomberg sat Bousbibs løn efter praksis hos "betydeligt større virksomheder", der kan være "realistiske konkurrenter" i forhold til at hyre topchefen. Her skulle Accenture og IBM være nævnt. For god ordens skyld skal det nævnes, at topcheferne her i 2014 fik hhv. 15,9 mio. dollars og 19,3 mio. dollars. Altså betragteligt lavere beløb end Ari Bousbibs løn.

  IMS får fodfæste på det danske marked

  IMS vil indtage Danmark – igen

  IMS på milliardindkøb hos rival  

  IMS' danske indtog udskydes