MedWatch

Ansatte anklager serumsinstituttet for misinformation

De ansatte hos Statens Serumsinstitut anklager nu instituttet for misinformation og samtidig viser interne dokumenter, at købsinteressen for en statsejet fabrik i Hillerød falder.

Salget af Serumsinstituttets diagnotikfabrik og vaccinefabrik har snart været undervejs i to år, og det ser ikke ud til at det bliver løst lige foreløbig. Derfor langer tillidsrepræsentanten fra Diagnostica-fabrikken i Hillerød ud efter ledelsen. Parterne skal mødes til et krisemøde i dag, torsdag. Det fortæller tillidsrepræsentanten, Helle Høgh Busted til Berlingske.

Hun fortæller, at salgsprocessen med gentagne gange overskredne deadline skaber dårlige arbejdsvilkår for de ansatte, som ikke ved, om de er købt eller solgt.

Derudover så er der problemer med købsinteressen for diagnostikfabrikken. Den køber, som i lang tid har været på tale, kan eller vil ikke stille en bankgaranti. Og det kan få hele processen til at falde sammen, så den må startes på ny. Det fremgår af interne dokumenter på det statslige selskabs intranet som Berlingske har set.

»Vi er stadig i forhandling med købere, men de forhandlinger har ligesom de andre forhandlinger med vaccinen trukket ud, og det er klart, at medarbejderne er utålmodige, fordi tidsplanen er overskredet. Men det kan ske i forhandlingsforløb. Vi er udfordret en smule af, at processen er meget offentlig, når vi er en statslig virksomhed,« siger Nils Strandberg, direktør for Statens Serumsinstitut, der dog ikke yderligere vil der ikke vil kommentere oplysningerne om, at problemer med en bankgaranti bremser salget og om hvorvidt det vil kræve en genstart af salgsprocessen.

Staten mangler stærk køber til vaccinefabrik

Vaccine-firma satser på antibiotikaresistens

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier