Den schweiziske storbank UBS sænker sin anbefaling af aktien i GN Store Nord til "sælg" fra "reducer", skriver både Reuters og Bloomberg News torsdag. UBS har desuden reduceret sit kursmål for GN Store Nord til 110 kr. fra 125 kr.

Årsagen skal blandt andet findes i forskellige syn på markedsvæksten inden for høreapparater. GN's Resound-division venter en organisk vækst på 6 pct. i år, og tror at det vil være "mindst 3 pct. over markedsvæksten", skrev selskabet i sidste uge i sit årsregnskab for 2015.

UBS tror dog nærmere på en markedsvækst omkring 5-6 pct., så Resound ikke kommer til at tage de markedsandele, selskabet selv regner med, noterer Bloomberg News.

Over for Bloomberg gentager GN Store Nord sin vækstprognose fra regnskabet.

Derudover mener UBS, at fremtidsudsigterne i GN's andet ben, Netcom, er for optimistiske, da den schweiziske bank ligger henholdsvis 10 og 18 pct. under markedets snitforventninger til divisionen i 2016 og 2017.

Aktien i høreapparat- og headsetkoncernen har klaret sig ganske forrygende siden regnskabet for fjerde kvartal, der blev fremlagt fredag.

GN-aktien er siden regnskabet steget med hele 18,5 pct. frem til onsdag - et kursløft fra 111,60 kr. til 132,30 kr. Torsdag falder aktien dog 1,3 pct. til 130,60 kr. ved 16-tiden.

  Analytiker: Bedst hvis Audionova går til Amplifon

  To amerikanere skifter plads i Sonovas bestyrelse

  GN-topchef vil kopiere succes til flere markeder