MedWatch

Blodprøvefirma står til at miste storkunde

Den amerikanske detailkæde Walgreens vil droppe samarbejdet med det stormombruste amerikanske diagnostikselskab Theranos, hvis de ikke hurtigt fikser de problemer, som myndighederne har påpeget i deres laboratorie.

Walgreens, som er USA's største detailkæde, har angiveligt skrevet et brev til, Theranos, der lever af blodprøveanalyser, hvori der skulle stå, at Walgreens vil opsige samarbejdet med Theranos, hvis virksomheden ikke hurtigt får fod på sine problemer.

Det skriver Reuters.

Problemerne blev påpeget af offentlige myndigheder efter en gennemgang af Theranos kliniske laboratorier i Newark i Californien. Myndighederne sagde stop for alle analyser fra laboratorierne 28. januar, fordi Theranos’ mangelfulde praksis var til fare for patienternes helbred og sikkerhed.

Theranos har 40 såkaldte ”welness centre” i Walgreens butikker i Arizona, hvor man kan få taget en blodprøve kun ved et lille stik i fingeren frem for med en traditionel nål i armen. Centrene er Theranos’ primære indtægtskilde, men den særlige blodprøveteknik, som Theranos har udviklet, er under anklage for at være alt for upræcis.

Blodprøvefirma igen i modvind

Ny nedtur for Theranos-milliardær

Theranos vil frigive data efter kritik af blodprøveteknik

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier