MedWatch

Valutamodvind dæmpede indtjeningen hos Össur

Der er fald over hele linjen hos den islandske protesevirksomhed Össur i det seneste regnskabsår, hvor ellers positive tendenser er kvalt af valutakursmodvind.

Islandske Össur, der laver proteser og støtteskinner, leverede underliggende fremgang i fjerde kvartal, men valutamodvind betød, at fremgangen ikke slog igennem målt i dollar i fjerde kvartal.

Nettoomsætningen, der steg med 5 pct. i lokal valuta, udgjorde 125 mio. dollar mod 129 mio. dollar i samme periode sidste år. Driftsresultatet EBIT faldt til 19 mio. dollar fra 21 mio. dollar, og på bundlinjen blev det til et overskud på 13 mio. dollar mod 15 mio. dollar i fjerde kvartal af 2014.

"Vi afsluttede året med stærke driftsmæssige resultater og med en god profitabilitet på trods af ufordelagtige valutakursudsving, som påvirkede vores driftsresultater negativt," siger administrerende direktør Jon Sigurdsson ifølge regnskabet.

Driftsresultatet EBITDA blev 25 mio. dollar - 1 mio. dollar mindre end i samme periode sidste år. Dermed landede EBITDA-marginen på 20 pct., eller i den nedre ende af forventningen om en EBITDA-margin på 20-21 pct.

For 2016 venter Össur en organisk vækst på 3-5 pct. samt en EBITDA-margin på 20-21 pct.

Össur skriver desuden i sit regnskab, at et forslag om nye tilskudsordninger til proteser i USA, som fra første færd mødte stor modstand i industrien, blev droppet i fjerde kvartal. Den offentlige sygekasse, Medicare, har nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde på et nyt forslag.

Össur ramt af få aktiehandler

Össur mangler opkøbsmuligheder

"Det ville være meget svært at slå sådan et resultat"

Analytiker: Fremtidige tilskud til proteser i USA skaber støj

Össurs salg og indtjening presset af stærk dollar

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier