MedWatch

Coloplast leverer, mener analytiker

En anelse svagt kvartal, men udfordringerne er nu lagt bag Coloplast og forretningen er stabil, siger Sydbanks analytiker om Coloplasts kvartalsregnskab.

Coloplast viser med sine tal for første kvartal af det skæve regnskabsår 2015/15, at forretningen er stabil, og at de mange udfordringer fra det forgange regnskabsår er et overstået kapitel.

Dog var kvartalet en anelse til den svage side, lyder vurderingen fra senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Han lægger ikke stor vægt på, at Coloplast i forbindelse med regnskabet vælger at nedjustere i danske kroner.

"Det er ændring i forhold til valutaforudsætninger. Ikke andet. Det, vi kigger på, er forventningerne i den underliggende forretning og overskudsgraden i lokal valuta. Vi skal måske lige tage toppen af vores estimater," erkender han over for Ritzau Finans.

"I forhold til at skulle vise, at man igen er et stabilt selskab, så synes jeg faktisk, at Coloplast leverer," fastslår senioranalytikeren.

Coloplast forventer nu en organisk omsætningsvækst på 7-8 pct. i faste valutakurser og omkring 7 pct. i danske kroner. Her var der tidligere ventet 8-9 pct. EBIT-marginen blev nedjusteret til 33 pct. i danske kroner fra tidligere 33-34 pct.

Coloplast kom en smule bedre ud af første kvartal af sit forskudte regnskabsår 2015/16 end ventet blandt analytikerne, målt på toplinjen. Til gengæld var bundlinjen lavere end forventet.

Medicoselskabet omsatte for 3656 mio. kr. mod 3301 mio. kr. i samme periode et år tidligere. Analytikere havde ventet et salg på 3619 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Bundlinjen gik frem til 825 mio. kr. efter skat. Det skal sammenlignes med et overskud på 797 mio. kr. regnskabsåret før og forventninger om et plus på 897 mio. kr. blandt analytikerne.

"I forhold til bundlinjen er der flere finansielle omkostninger i kvartalet, end både jeg og mine kolleger havde regnet med. Når det så er sagt, så skyldes det tab på nogle valutaterminskontrakter. Jeg ser det ikke som tegn på nogen fundamental ændring i Coloplasts forretning. I store træk kommer Coloplast ind under det ventede," siger Søren Løntoft Hansen.

Coloplast-aktien falder efter regnskabet med omkring 1,8 pct. til 550,50 pct., men den burde ikke dale yderligere, mener analytikeren.

Penisimplantater driver vækst i Coloplast-division

Coloplast nedjusterer

Coloplast-optakt: Skal levere comeback efter hårdt år

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier