MedWatch

Pæn fremgang i driften hos NNIT

NNIT har afsluttet sit første regnskabsår som børsnoteret virksomhed efter at være spundet ud af Novo Nordisk, og selskabet har præsteret solide tal.

NNIT afslutter sit første regnskabsår som børsnoteret virksomhed med fremgang på alle forretningsområder og stort set alle regnskabsposter i fjerde kvartal. Det fremgår af it-koncernens årsregnskab onsdag morgen.

Omsætningen steg til 723 mio. kr. fra 689 mio. kr., båret af løft i salget til alle kundegrupper, især finanssektoren.

EBIT-marginen faldt dog en anelse til 12,8 pct. fra 13,1 pct., men på grund af den højere omsætning steg driftsresultatet, EBIT, til 92,5 mio. kr. mod 89,9 mio. kr. for et år siden.

En stigning i skatteraten og et lille negativt udsving i de finansielle poster gjorde dog, at nettoresultatet for kvartalet landede på 68,2 mio. kr. og dermed et fald fra 71,5 mio. kr. i fjerde kvartal af 2014.

Betryggende præstation

Samlet set er der dog tilfredshed at mærke hos NNIT-chef Per Kogut, der fokuserer på den samlede årsvækst på 7,9 pct. på toplinjen og en EBIT-margin på 10,3 pct. i rapporterede tal.

"I vores første år som børsnoteret selskab har præstationen været betryggende, og vi har leveret på vores mål. På trods af et konkurrencepræget marked og valutamodvind har vi været i stand til at levere organisk omsætningsvækst på 7,9 pct. og en overskudsgrad på 10,3 pct.," udtaler han i regnskabet.

NNIT lægger op til et udbytte på 4 kr. per aktie, svarende til 46 pct. af overskuddet.

I 2016 forudser NNIT en omsætningsvækst i faste valutakurser på mindst 5 pct. og en overskudsgrad på 10-11 pct.

I 2015 landede omsætningsvæksten ved faste valutakurser på 7 pct., mens overskudsgraden var på 11,6 pct.

NNIT indgår tocifret millionaftale med to forsikringsselskaber

NNIT-direktør: Life science-segmentet ser ud til at bære frugt

NNIT fortsætter med at vokse

NNIT er på kundejagt - uden prisdumping

NNIT afskediger i Danmark

NNIT-chef: Nye kunder uden for Novo Nordisk driver fremgang

NNIT-chef: Nye kunder uden for Novo Nordisk driver fremgang

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier