Philips meddeler, at man er på rette spor med hensyn til at skille sin lys-division fra for at fokusere på salg af hospitalsudstyr, efter at det hollandske konglomerat har fremlagt et regnskab for fjerde kvartal af 2015, som overgår analytikernes forventninger.

Det skriver Bloomberg News.

Indtjeningen før renter, skat, af- og nedskrivninger steg med 13 pct. til 842 mio. euro i det sidste kvartal af 2015. Til sammenligning ventede analytikere ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg en EBITDA-indtjening på 798 mio. euro.

Samtidig gik salget 8 pct. frem til 7,1 mia. euro, svarende til analytikernes estimater.

"Alt i alt var 2015 et solidt år for Philips. For 2016 venter vi fortsat en moderat fremgang i det sammenlignelige salg," siger Philips' administrerende direktør, Frans van Houten, i en meddelelse.

Topchefen er i gang med en proces, der skal fokusere Philips mod teknologier, der gør det muligt for hospitaler at analysere data og patienter at overvåge deres sundhed og ernæring med smartphones.

Samtidig fortsætter han med forsøge på at frasælge konglomeratets lys-division, efter at et planlagt salg af divisionen til et kinesisk selskab blev blokeret af amerikanske myndigheder.

Philips-aktien steg mandag med 0,3 pct. til 22,73 euro på børsen i Amsterdam, efter at papiret dalede med omkring 15 pct. i 2014.

  Philips vinder canadisk milliardkontrakt

  Philips efterlyser flere danske funktionsudbud

  Philips vinder amerikansk milliardkontrakt