En donation på 19 millioner kroner fra Innovationsfonden skal gøre forskerne klogere på, hvordan vi kan bruge teknologien bedre til at behandle folk med depressioner, personlighedsforstyrrelser eller andre sindslidelser. Det skriver DR Fyn.

Udover de 19 millioner kroner fra Innovationsfonden spytter flere andre parter, blandt andre Region Syddanmark og Syddansk Universitet, penge i projektet, så det samlede budget bliver 27 millioner kroner.

Det er Telepsykiatrisk Center i Odense, der har modtaget forskningsmillionerne.

”Vi har brug for mere viden om, hvordan behandlingen virker for patienten. Vi har simpelthen brug for at vide mere om, hvordan det er at anvende de her værktøjer,” siger afdelingschef Claus Færch fra Telepsykiatrisk Center til DR Fyn.

Et af de projekter, der skal være med i forskningen er netop gået i gang i Svendborg. Her skal patienter hver dag via en app indrapportere, hvordan de har det.

Deres oplysninger giver terapeuten en viden om, hvordan patienten har det mellem samtalerne. Samtidig skal forskerne så bruge oplysningerne til at finde ud af, hvordan patienter får det bedre.

Stort telemedicinsk pilotprojekt i mål med gode resultater

Ikke lutter glade smil over telemedicinske projekter  

Knap 400 telemedicin-projekter i gang