MedWatch

FDA-nøl i amerikansk medico-skandale

Det tog 17 måneder før de amerikanske sundhedsmyndigheder fik advaret læger og offentligheden om livstruende bakterier.

Det der bør fungere som patienter og forbrugeres vagthund på sundhedsområdet, den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, har fejlet. Det skriver The Wall Street Journal.

Det tog nemlig 17 måneder for FDA at advare læger og offentligheden, da flere hospitaler i 2013 oplevede udbrud af dødbringende, resistente bakterier hos patienter, der havde været i kontakt med en type endoskoper, der kaldes duodenoskop. Det fremgår af en rapport udfærdiget af Demokraterne i det amerikanske senat, som blev offentliggjort i sidste uge.

Allerede i september 2013 havde personalet på Seattle Hospital sporet en klynge af antibiotikaresistente bakterier til duodenoskoperne, men det var først i februar 2015, at FDA udsendte en offentlig advarsel.

Endoskoperne, der blev genbrugt under operationer og undersøgelser, blev ikke rengjort og desinficeret ordentlig efter brug, hvilket fik bakterierne til at sprede sig.

Forældet system

Ifølge rapporten har der fra 2012 til foråret 2015 været mindst 25 tilfælde af bakterieresistente infektioner, som har gjort 250 mennesker syge på verdensplan. Rapporten peger på, at FDAs bivirkningsdatabase er forældet, og at producenter og hospitaler er for langsomme og ikke rapporterer godt nok, når der sker den slags episoder. 16 hospitaler oplevede udbrud af resistente bakterier, men slog generelt ikke alarm til myndighederne.

Producenterne af skoperne er de tre medicoselskaber Olympus, Pentax og Fujifilm, og skandalen har givet danske Ambu vind i sejlene på det amerikanske marked, fordi Ambu fremstiller engangs-skoper, der ikke skal rengøres efter brug, men i stedet bare kan smides ud.

Smittekilde til amerikanske medicoskandaler muligvis fundet

Smittekilde til amerikanske medicoskandaler muligvis fundet

FDA angriber medicoselskaber - godt for Ambu?

Ambu-CEO: Stort potentiale på det amerikanske marked

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier