En af verdens største medicoaktører og en teknologigigant, som for alvor er begyndt at satse på sundhedsområdet, kan efter eget udsagn snart lancere udstyr, der kan hjælpe diabetikere med at forudsige tilfælde af lavt blodsukker op til tre timer, inden de forekommer.

Det skriver Bloomberg.

I denne uge ved kongressen International Consumer Electronics Show i Las Vegas annoncerede Medtronics adm. direktør Omar Ishrak og IBM’s topchef Ginni Rometty ifølge nyhedsbureauet, at man har fremstillet en prototype af den ”intelligente” app.

IBM-direktøren beskriver app’en som et ”gennembrud” på diabetesområdet, mens Omar Ishrak siger, at målet er, ”at gøre diabetesbehandling til noget, man ikke opdager”. Ginni Rometty påpeger dog, at man stadig skal igennem regulatoriske undersøgelser, men hun forventer, at man kan lancere udstyret i løbet af sommeren.

Den nye app er baseret på IBM’s banebrydende Watson Health-teknologi, som for alvor er ved at vinde indpas på life science-området. Watson Health-afdelingen i IBM har allerede indgået en række partnerskaber med store life science-aktører, senest danske Novo Nordisk.

  Novo indgår aftale med IBM  

  IBM-alliance skal styrke Novo i dyst med magtfulde storkunder  

Watson Health er basalt set en teknologiplatform til såkaldt cloud-computing og data-analyse, og Ginni Rometty beskriver ifølge Bloomberg teknologien som cognitive computing – altså en slags tænkende computer eller kunstig intelligens, der ved hjælp af computer-algoritmer kan levere ”forudsigende” analyse.

Ifølge nyhedsbureauet styrer afdelingen mod en omsætning på 1 mia. dollars i den nærmeste fremtid.

  Teva indgår samarbejde med IBM  

  Dataanalyse fra IBM rykker ind i kræftcentre  

  IBM dedikerer 2000 mand til analyse af patientdata