MedWatch

Amerikansk kongres ophæver medicoskat midlertidigt

Den amerikanske kongres har valgt at fjerne ekstrabeskatningen af medicinsk udstyr de næste to år.

Kongressen i USA har indført en toårig ophævelse af den 2,3 pct. store ekstrabeskatning på al salg af medicinsk udstyr, som blev indført i løbet af 2013.

Det følger ifølge den amerikanske avis Star Tribune i kølvandet fra en storstilet lobbyindsats fra de store medicoselskaber, som har brugt millioner af dollars på at gøre lovgiverne opmærksom på de ulemper, som industrien mener, at skatten har.

Ifølge avisen har kongressen ikke fundet en erstatning for de skatteindtægter, man nu suspenderer, hvilket vil øge den amerikanske offentlige gæld med cirka 29 mia. dollars over de næste 10 år.

De store medicoselskaber har da også brugt betragtelige summer på lobbyaktiviteter, siden skatten blev indført. Medtronic brugte således 10 mio. dollars i 2013 og 2014, mens St. Jude i 2014 brugte 795,000 dollars. Brancheorganisationen The Advanced Medical Technology Association brugte 2,36 mio. dollars i 2014 og næsten 2 mio. dollars i de første tre kvartaler af 2015.

Rapport: Medico-skat har kostet 33.000 job

USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

FDA foreslår ny medico-regel

Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier