MedWatch

Amerikansk kongres ophæver medicoskat midlertidigt

Den amerikanske kongres har valgt at fjerne ekstrabeskatningen af medicinsk udstyr de næste to år.

Kongressen i USA har indført en toårig ophævelse af den 2,3 pct. store ekstrabeskatning på al salg af medicinsk udstyr, som blev indført i løbet af 2013.

Det følger ifølge den amerikanske avis Star Tribune i kølvandet fra en storstilet lobbyindsats fra de store medicoselskaber, som har brugt millioner af dollars på at gøre lovgiverne opmærksom på de ulemper, som industrien mener, at skatten har.

Ifølge avisen har kongressen ikke fundet en erstatning for de skatteindtægter, man nu suspenderer, hvilket vil øge den amerikanske offentlige gæld med cirka 29 mia. dollars over de næste 10 år.

De store medicoselskaber har da også brugt betragtelige summer på lobbyaktiviteter, siden skatten blev indført. Medtronic brugte således 10 mio. dollars i 2013 og 2014, mens St. Jude i 2014 brugte 795,000 dollars. Brancheorganisationen The Advanced Medical Technology Association brugte 2,36 mio. dollars i 2014 og næsten 2 mio. dollars i de første tre kvartaler af 2015.

Rapport: Medico-skat har kostet 33.000 job

USA kan være på vej til at fjerne omstridt medico-skat

FDA foreslår ny medico-regel

Så hårdt rammer den amerikanske medico-skat

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier