Det islandske selskab Össur, der producerer højteknologiske proteser, hvoraf de mest kendte nok sad på den berygtede atletikstjerne "Blade Runner" Oscar Pistorius, er så småt ved at være igennem de første 20 dage af deres program for aktietilbagekøb. Der er blevet lavet adskillige handler, men der er stadig meget lang vej til de op mod 70 mio. kr., som selskabet maksimalt vil tilbagekøbe aktier for. 

Aktietilbagekøbet er et forsøg på at udligne selskabets kapitalbalance, så den nettorentebærende gæld ikke rykker sig uden for det udmeldte interval på 50-140 mio. kr. Planen var egentlig, at den skulle udlignes ved hjælp af en række opkøb inden for branchen, men i et interview tilbage i begyndelsen af november, fortalte adm. direktør Jon Sigurdsson, at selskabet havde problemer med at finde virksomheder, der opfyldte kravene.

Endnu langt til den øvre grænse

Derfor faldt valget så på tilbagekøb af selskabets aktier. Indtil videre har Össur tilbagekøbt knap 130.000 aktier til en gennemsnitlig værdi af 23,40 kr. stykket. Det vil altså sige for et beløb på knap 3 mio. kr. Der er således fortsat et godt stykke vej til de 5 mio. aktier, hvilket svarer til 1,1 pct. af selskabet samlede aktiekapital, eller 70 mio. kr., som Össur har sat som den øvre grænse for tilbagekøbet. Men selskabet har også stadig 11 måneder at løbe på – tidsfristen er den 1. december 2016.

Før det nuværende såkaldte safe harbour buy-back program blev sat i gang i begyndelsen af december, havde selskabet allerede taget sine første skridt mod storstilet tilbagekøb. Dengang købte de knap 2,5 mio. aktier tilbage til en værdi af 54,7 mio. kr. Et tilbagekøb af den størrelsesorden kaldes typisk en block trade, og Össur har ikke udelukket, at de vil lave flere af den slags handler i løbet af det kommende år.

Efter det seneste tilbagekøb den 28. december, ejer selskabet nu 0,6 pct. af sig selv (knap 2,6 mio. aktier).

  Össur varsler tilbagekøb af aktier for tocifret millionbeløb

  Össur ramt af få aktiehandler

  Össur mangler opkøbsmuligheder