MedWatch

Pindsvinepigge kan hjælpe diabetespatienter

To bachelorstuderende på Design og Innovation ved DTU har søgt inspiration hos hulepindsvinet for at finde på en ny type insulinnåle.

Når diabetikere i dag tager deres insulin, sker det ved hjælp af en injektionsnål lavet af stål, men den slags er dyre at producere og svære at komme af med. Det er en af årsagerne til, at lektor Torben Anker Lenau arbejder på problemet i sin stilling på DTU Mekanik, og nu har to af hans studerende udviklet en brugbar plastiknål med inspiration fra hulepindsvinet. Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

De to studerende, Ronja Pereira Haase og Marianne von Freiesleben, kiggede på flere af naturens væsner for inspiration, da mange dyr er helt eller delvist lavet af materialer, som minder om plast i deres struktur. Blandt andet kiggede de nærmere på søpindsvinets tænder eller myggens snabel, men det bedste eksempel fandt de hos hulepindsvinet.

Hulepindsvinets pigge kan nemlig trænge igennem huden dobbelt så nemt som en medicinsk nål. Så med inspiration fra både zoologisk og teknisk viden udviklede de to studerende en plastiknål som både er tynd nok, men også stiv nok til at kunne trænge igennem huden uden at bøje eller knække.

Projektet var så overbevisende, at konsulentvirksomheden Accenture bedømte det til at være årets konsulentprojekt. De to studerende er nu i gang med at kigge på mulighederne for at tage patent på teknologien.

FDA godkender Novo-produkt

Naturen er roden til masser af nye kræftlægemidler

Ny metode skal øge lægers træfsikkerhed

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier