MedWatch

Sundhedshotspot gør sit indtog i Horsens

Et telemedicinsk sundhedshotspot skal hjælpe kronisk syge borgere i Horsens til en bedre hverdag.

100 borgere i Horsens Kommune med kroniske sygdomme får nu hjælp til hverdagen fra teknologiens verden.

I projektet "Horsens på forkant med sundhed" har kommunen nemlig indført såkaldte sundhedshotspots hos 100 kronikere. Her kan borgerne måle fx blodtryk, puls og vægt, hvorefter dataene ryger direkte ind på computeren i en fælles database, som hospital, læger og kommune også har adgang til.

Det skriver Center for Offentlig Innovation.

“Telemedicin er blot midlet til at nå målet, som er bedre kommunikation og samarbejde mellem kommunen, hospitalet, de praktiserende læger og apotekerne,” udtaler projektleder Wenche Svenning om tiltaget og tilføjer:

“Det er netop i sektorovergangene, hvor der sker mange utilsigtede hændelser. Ved at give borgeren mulighed for at få større viden om sig selv og sin sygdom og sikre enslydende kommunikation, kan vi sikre, at borgeren bedre kan tage vare på sig selv.”

Der er et stort antal parter med i et projekt som dette. Foruden Hospitalsenheden Horsens, praktiserende læger og Apotekerforeningen, så er også et konsortium bestående af Falck, telemedicin-udbyderen Next Step Citizen og konsulenter fra Copenhagen Living Lab involveret.

Det er håbet, at Horsens Kommune på længere sigt blandt andet vil nedbringe antallet af hospitalsindlæggelser og besøg ved praktiserende læger, mens man forventer at spare medicinudgifter efter hospitalshjemsendelser. De endelige fordele ved tiltaget bliver dog først dokumenteret i slutningen af 2015.

Målet er at koble 550 kroniske patienter på projektet.

Direktør: Svensk inspiration kan udvikle dansk telemedicin

Projekt vil reklamere 'helt vildt' for telemedicinsk sammenhæng

Telemedicin skal afprøves i et større billede

Millionpulje til telemedicinsk afprøvning

 

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier